bus auto fiets
Menu

Duurzaam & Comfortabel

In Waelrijk komen de duurzaamste nieuwbouwwoningen van het Westland.  Dat betekent geen energiekosten en comfortabel wonen in een prettig binnenklimaat. 

Nul-op-de-meter
De woningen in Waelrijk worden uitgerust met een eigen warmtepomp en PV-panelen die gedurende het jaar evenveel energie opwekken dan dat er wordt verbruikt. Dit wordt Nul-op-de-meter genoemd. In de wintermaanden, wanneer de zon minder schijnt, kan het zijn dat je PV-panelen minder energie opwekken dan je verbruikt. In de zomer zul je meer opwekken dan je verbruikt. De te veel opgewekte energie wordt dan terug geleverd aan het net. Aan het einde van het jaar wordt je energiegebruik gesaldeerd. Bij een gemiddeld verbruik van 2600 kWh/jaar, is je netto verbruik dan nul. Nul-op-de-meter betekent dus nul energiekosten!

Wat is het verschil met andere (nieuwbouw)woningen?
De standaard nieuwbouwwoningen voldoen aan de door de overheid opgelegde BENG-norm. De woningen zijn vaak prima geïsoleerd, maar de PV-panelen wekken relatief weinig energie op om het energieverbruik op te vangen. Een beter energieniveau betreft ‘Energieneutraal’. De woning wekt dan voldoende energie op om alle gebouw-gebonden installaties, zoals de warmtepomp, van stroom te voorzien. Bij de nul-op-de-meter woningen in Waelrijk  gaan we nog een stapje verder. Hier wekken de PV-panelen óók nog voldoende energie op voor de huishoudelijke apparaten, zoals een wasmachine, verlichting en computers (bij gemiddeld gebruik). Vandaar dat je met een nul-op-de-meter woning nul energiekosten hebt in een jaar.
In onderstaande tabel zijn de verschillen per woningtype en energieniveau weergegeven. Een vrijstaande woning in Waelrijk bespaart je dus ca. €6.000 aan energielasten op jaarbasis in vergelijking met een gemiddelde bestaande vrijstaande woning. Ook bespaart het nul-op-de-meter niveau je zo’n €3.500 per jaar ten opzichte van het standaard nieuwbouw energieniveau.

Warm in de winter, koel in de zomer
Alle woningen in Waelrijk worden goed geïsoleerd tegen kou, warmte en geluid. In de zomer blijft het daarom langer koel binnen, in de winter houd je de warmte beter vast. De warmtepomp zorgt niet alleen voor verwarming van je woning, maar kan ook voor enkele graden verkoeling zorgen in de warme maanden. En doordat je in alle verblijfsruimtes vloerverwarming met na-regeling hebt, ervaar je altijd een prettig binnenklimaat. De warmtepomp is compact, netjes geïntegreerd op het dak van de woning en komt volledig in je bezit. Er zijn dus geen lease-constructies en je bent niet afhankelijk van stadsverwarming. Complete energie zekerheid dus!

 

Energielabel A++++
Alle woningen hebben het energielabel A++++. Je verliest bijna geen warmte en verbruikt dus weinig energie. De volgende onderdelen worden toegepast:

  • Zeer goede isolatie van dak, muren en vloer.
  • Individuele luchtwarmtepomp, inclusief koeling.
  • Nul-op-de-meter, dus geen energielasten bij gemiddeld verbruik.
  • Triple glas.
  • Vloerverwarming in de gehele woning, alle verblijfsruimtes met een eigen thermostaat.
  • Meetapparatuur waarmee je kan zien wat je opwekt en wat je verbruikt.
  • Een energiezuinig ventilatiesysteem:
  • De twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen ventileren via een WTW-systeem (warmteterugwinning), waarbij de warmte van uitgaande lucht wordt overgedragen aan de verse toevoerlucht via een warmtewisselaar. De geschakelde woningen hebben mechanische ventilatie, waarbij de roosters netjes in het glas van de kozijnen zijn weggewerkt.

Natuurinclusief 
Om de natuur-inclusieve leefomgeving van Waelrijk verder te bevorderen wordt iedere woning uitgerust met een regenton. De regenton is aangesloten op de hemelwaterafvoer van je woning. Op die manier kan je regenwater makkelijk gebruiken om bijvoorbeeld je planten water te geven. Daarnaast wordt bij oplevering van je woning een boom geplant in je achtertuin. Je hebt daarbij de keuze uit drie verschillende bomen, zodat je de boom krijgt die past bij je wensen. Op die manier dragen we bij aan een betere natuur!

Sluit en geef nog een woning op
{{interestList.plots.length}}
{{plot.PlotNr}}. {{plot.PlotType}}

Tip:
Voeg meerdere
woningen toe

Update

Interesse?

Interesse?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief zodat we je kunnen informeren zodra we meer informatie over de planning hebben.

Schrijf je in